Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

ДЦВ покровитељ конкурса за Ваздухопловну карикатуру

Петак, 01.08.2008.
У Галерији ИКАР Клуба Ваздухопловства у Земуну, данас је отворена изложба карикатура  и додељене су награде лауреатима конкурса за најбољу ВАЗДУХОПЛОВНУ КАРИКАТУРУ.
 
У току два месеца колико је трајао конкурс, приспело је преко 700 карикатура из Србије, Аустралије, Турске, Бугарске, Републике Српске, Румуније,  Кине и Црне Горе.
 
Лауреати конкурса за ВАЗДУХОПЛОВНУ КАРИКАТУРУ су афирмисани аутори:
  1. Игњат Гатало - прво место (погледај слику)
  2. Гане Милановић - друго место (погледај слику)
  3. Дарко Самарџић Кодар - треће место (погледај слику)
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије подржао је ову  акцију Редакције „Ошишаног јежа“ и Управе за односе с јавношћу Министарства одбране, желећи да се и кроз ликовни, сатирични  израз, афирмише ваздухопловство.
 
Велику пажњу посетилаца привукла је карикатура Мира Стефановића која није награђена (погледај слику). 

Назад на остале вести