Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

ДЦВ покровитељ конкурса за Ваздухопловну карикатуру

Петак, 01.08.2008.
У Галерији ИКАР Клуба Ваздухопловства у Земуну, данас је отворена изложба карикатура  и додељене су награде лауреатима конкурса за најбољу ВАЗДУХОПЛОВНУ КАРИКАТУРУ.
 
У току два месеца колико је трајао конкурс, приспело је преко 700 карикатура из Србије, Аустралије, Турске, Бугарске, Републике Српске, Румуније,  Кине и Црне Горе.
 
Лауреати конкурса за ВАЗДУХОПЛОВНУ КАРИКАТУРУ су афирмисани аутори:
  1. Игњат Гатало - прво место (погледај слику)
  2. Гане Милановић - друго место (погледај слику)
  3. Дарко Самарџић Кодар - треће место (погледај слику)
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије подржао је ову  акцију Редакције „Ошишаног јежа“ и Управе за односе с јавношћу Министарства одбране, желећи да се и кроз ликовни, сатирични  израз, афирмише ваздухопловство.
 
Велику пажњу посетилаца привукла је карикатура Мира Стефановића која није награђена (погледај слику). 

Назад на остале вести