Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Делегација ДЦВ-a одала пошту страдалим српским пилотима у Јеревану

Петак, 05.09.2008.
У оквиру 57. специјалног састанка генералних директора држава чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC) одржаном у главном граду Јерменије, Јеревану,  генерални директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и заменик генералног директора ДЦВ,  Милан Моковић и Драгољуб Трговчевић, , обишли су спомен обележје и положили венац  српским пилотима страдалим у удесу авиона 7. децембра 1988.године , недалеко од аеродрома у Јеревану.
 
Седморица војних пилота  превозили су хуманитарну помоћ коју је Србија упутила народу Јерменије , после катасрофалног земљотреса  у коме је страдало много људи  и  који је  причинио велику материјалну штету. 

Убрзо после ове  авионске несреће, Јерменија је  подигла спомен обележје у знак сећања на храбре и хумане  српске пилоте.  


Назад на остале вести