Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Делегација ДЦВ-a одала пошту страдалим српским пилотима у Јеревану

Петак, 05.09.2008.
У оквиру 57. специјалног састанка генералних директора држава чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC) одржаном у главном граду Јерменије, Јеревану,  генерални директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и заменик генералног директора ДЦВ,  Милан Моковић и Драгољуб Трговчевић, , обишли су спомен обележје и положили венац  српским пилотима страдалим у удесу авиона 7. децембра 1988.године , недалеко од аеродрома у Јеревану.
 
Седморица војних пилота  превозили су хуманитарну помоћ коју је Србија упутила народу Јерменије , после катасрофалног земљотреса  у коме је страдало много људи  и  који је  причинио велику материјалну штету. 

Убрзо после ове  авионске несреће, Јерменија је  подигла спомен обележје у знак сећања на храбре и хумане  српске пилоте.  


Назад на остале вести