Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

У Јеревану одржан 57. састанак ЕCAC-а

Петак, 05.09.2008.
Генерални директори ваздухопловних власти земаља чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC), међу којима и Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, потписали су административни споразум о успостављању јединственог процеса за процену опреме која се користи у сврху безбедносног прегледа пртљага за багажнике.
 
Процес подразумева дефинисање најпоузданијег начина  тестирања опреме као и доступност резултата тестова свим државама чланицама ECAC-a. 
 
Административни споразум је у име Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије потписао генерални директор Милан Моковић.
 
Уговор је потписан у оквиру 57. специјалног састанка генералних директора држава чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC) одржаног у главном граду Јерменије, Јеревану, од 28. августа до 1. септембра ове године.
 
Састанку су присуствовали и представници Европске комисије, Јединсвених ваздухопловних власти Европе (ЈАА)  и  Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе (EUROCONTROL).
 
Иначе, специјални састанци генералних директора ваздухопловних власти Европе, традиционално се одржавају једном годишње у једној од држава чланица ECAC-a,  која се кандидује да организује састанак.

Домаћин следећег, 58. сатанака  биће  Црна Гора. 


Назад на остале вести