Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

У Јеревану одржан 57. састанак ЕCAC-а

Петак, 05.09.2008.
Генерални директори ваздухопловних власти земаља чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC), међу којима и Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, потписали су административни споразум о успостављању јединственог процеса за процену опреме која се користи у сврху безбедносног прегледа пртљага за багажнике.
 
Процес подразумева дефинисање најпоузданијег начина  тестирања опреме као и доступност резултата тестова свим државама чланицама ECAC-a. 
 
Административни споразум је у име Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије потписао генерални директор Милан Моковић.
 
Уговор је потписан у оквиру 57. специјалног састанка генералних директора држава чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC) одржаног у главном граду Јерменије, Јеревану, од 28. августа до 1. септембра ове године.
 
Састанку су присуствовали и представници Европске комисије, Јединсвених ваздухопловних власти Европе (ЈАА)  и  Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе (EUROCONTROL).
 
Иначе, специјални састанци генералних директора ваздухопловних власти Европе, традиционално се одржавају једном годишње у једној од држава чланица ECAC-a,  која се кандидује да организује састанак.

Домаћин следећег, 58. сатанака  биће  Црна Гора. 


Назад на остале вести