Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Београд изабран за Регионални тренинг центар ЈАА за Балкан

Петак, 10.10.2008.
На састанку  представника  Заједничких ваздухопловних власти Европе  ЈАА – Јоint Aviation Authorities Europe и представника  ваздухопловних власти Румуније, Црне Горе,  Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Албаније и Србије, Београд је изабран за Регионални тренинг центар ЈАА за Балкан.
 
На скупу одржаном у београдском хотелу Хајат, једногласно је одлучено да убудуће Заједничке ваздухопловне власти Европе све курсеве из  области цивилног ваздухопловства  за земље Балкана организују у Београду уз подршку и пуно учешће Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.
Директор ЈАА Андре Ауер је честитајући Директорату цивилног ваздухопловства, поновио да је ваздухопловна власт Србије показала да се успешно развија примењујући стандарде Европске уније и да је сигуран да ће Директорат у оквиру Регионалног тренинг центра помоћи и другим ваздухопловним властима да достигну ниво Србије.
 
Директор Директората цивилног ваздухопловства мр Милан Моковић је рекао да је избором Београда за Регионални тренинг центар ЈАА за Балкан,  одато велико признање ваздухопловним властима Србије за досадашњи рад. „ Уз подршку Владе Србије и Mинистарства за инфраструктуру , Директорат је урадио много на усклађивању наше регулативе са европском, на унапређењу система сигурности и безбедности ваздушног простора што је и допринело да дозволе издате у Директорату буду признате широм света „ истакао је Моковић. 

На скупу је истакнуто да  ће  то бити први тренинг центар Заједничких ваздухопловних власти отворен у југоисточном делу Европе. 

Београд 10.10.2008. Представници ЈАА и ваздухопловних власти земаља Балкана


Назад на остале вести