Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Београд изабран за Регионални тренинг центар ЈАА за Балкан

Петак, 10.10.2008.
На састанку  представника  Заједничких ваздухопловних власти Европе  ЈАА – Јоint Aviation Authorities Europe и представника  ваздухопловних власти Румуније, Црне Горе,  Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Албаније и Србије, Београд је изабран за Регионални тренинг центар ЈАА за Балкан.
 
На скупу одржаном у београдском хотелу Хајат, једногласно је одлучено да убудуће Заједничке ваздухопловне власти Европе све курсеве из  области цивилног ваздухопловства  за земље Балкана организују у Београду уз подршку и пуно учешће Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.
Директор ЈАА Андре Ауер је честитајући Директорату цивилног ваздухопловства, поновио да је ваздухопловна власт Србије показала да се успешно развија примењујући стандарде Европске уније и да је сигуран да ће Директорат у оквиру Регионалног тренинг центра помоћи и другим ваздухопловним властима да достигну ниво Србије.
 
Директор Директората цивилног ваздухопловства мр Милан Моковић је рекао да је избором Београда за Регионални тренинг центар ЈАА за Балкан,  одато велико признање ваздухопловним властима Србије за досадашњи рад. „ Уз подршку Владе Србије и Mинистарства за инфраструктуру , Директорат је урадио много на усклађивању наше регулативе са европском, на унапређењу система сигурности и безбедности ваздушног простора што је и допринело да дозволе издате у Директорату буду признате широм света „ истакао је Моковић. 

На скупу је истакнуто да  ће  то бити први тренинг центар Заједничких ваздухопловних власти отворен у југоисточном делу Европе. 

Београд 10.10.2008. Представници ЈАА и ваздухопловних власти земаља Балкана


Назад на остале вести