Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Небојша Старчевић нови генерални директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије

Уторак, 27.01.2009.
Нови генерални директор Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије је Небојша Старчевић. Он је данас званично преузео дужност.
 
Одлуку о постављењу Небојше Старчевића на место генералног директора Директората донео је  Савет Директората  23. јануара на предлог  Владе  Републике Србије.
 
Небојша Старчевић рођен је у Београду  27. јуна 1964.године. Дипломирани је правник. Предходних година радио је у Јат Airways- у. Био је в.д. генералног директора, генерални директор а потом заменик генералног директора највеће српске авиокомпаније. 
 
Небојша Старчевић, функцију првог човека  Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије обављаће наредних пет година, како је и предвиђено Статутом . 

Назад на остале вести