Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Информација о чартер летовима за Турску

Петак, 05.06.2009.
На  састанку одржаном 5.јуна у Анкари, генерални директори ваздухопловних власти  Србије и Турске , Небојша Старчевић и Али Аридуру, постигли су договор око чартер летова за летњу сезону 2009.
 
Јат Аirwаys је добио дозволу турких ваздухопловних власти за чартер летове до Анталије и Бодрума. Летови су  почели несметано да се одвијају од 6. јуна.
На састанку је договорено да осим српске националне авиокомпаније, наше туристе из Београда до турке обале превозе и две авио компаније из Турске- Аtlas Јет и Pegazus Аirlines, са укупно три лета недељно. Иначе, Директорат цивилног ваздухопловства  је још 17. априла одобрио овим  авио компанијама  24  лета  за целу летњу сезону на дестинацији  Ниш - Анталија- Ниш.
 

Током вишечасовних преговора  у Турској, делегација Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије водила је рачуна о ваздухопловној политици Србије, придржавајући се  основног принципа - обезбедити сигуран и безбедан авио саобраћај. 


Назад на остале вести