Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Информација о чартер летовима за Турску

Петак, 05.06.2009.
На  састанку одржаном 5.јуна у Анкари, генерални директори ваздухопловних власти  Србије и Турске , Небојша Старчевић и Али Аридуру, постигли су договор око чартер летова за летњу сезону 2009.
 
Јат Аirwаys је добио дозволу турких ваздухопловних власти за чартер летове до Анталије и Бодрума. Летови су  почели несметано да се одвијају од 6. јуна.
На састанку је договорено да осим српске националне авиокомпаније, наше туристе из Београда до турке обале превозе и две авио компаније из Турске- Аtlas Јет и Pegazus Аirlines, са укупно три лета недељно. Иначе, Директорат цивилног ваздухопловства  је још 17. априла одобрио овим  авио компанијама  24  лета  за целу летњу сезону на дестинацији  Ниш - Анталија- Ниш.
 

Током вишечасовних преговора  у Турској, делегација Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије водила је рачуна о ваздухопловној политици Србије, придржавајући се  основног принципа - обезбедити сигуран и безбедан авио саобраћај. 


Назад на остале вести