Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Договор са Турском око чартер летова није доведен у питање

Понедељак, 15.06.2009.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије саопштава да се договор са ваздухопловним властима Турске око чартер летова за лето 2009., реализује по плану и да нема кршења договора.
 
Директорат је добио уверавања турских колега да ни један чартер лет Jat Airways-а па ни лет планиран за 16. јун за Анталију, није доведен у питање. Турске ваздухопловне власти су потврдиле Директорату цивилног ваздухопловства, да нема разлога да се не поштује договор од 5. јуна у Анкари.
 
Директорат цивилног ваздухопловства уредно и на време издаје дозволе за чартер летове двема турским авио компанијама и зато не види разлог да то не чине и колеге из Турске када је у питању српска авио компанија. 

Назад на остале вести