Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Договор са Турском око чартер летова није доведен у питање

Понедељак, 15.06.2009.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије саопштава да се договор са ваздухопловним властима Турске око чартер летова за лето 2009., реализује по плану и да нема кршења договора.
 
Директорат је добио уверавања турских колега да ни један чартер лет Jat Airways-а па ни лет планиран за 16. јун за Анталију, није доведен у питање. Турске ваздухопловне власти су потврдиле Директорату цивилног ваздухопловства, да нема разлога да се не поштује договор од 5. јуна у Анкари.
 
Директорат цивилног ваздухопловства уредно и на време издаје дозволе за чартер летове двема турским авио компанијама и зато не види разлог да то не чине и колеге из Турске када је у питању српска авио компанија. 

Назад на остале вести