Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Делегација ЕАSA-e у Директорату

Четвртак, 01.10.2009.
Делегација Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе (EASA) боравилa је 29. и 30. септембра 2009.године у радној посети Директорату цивилног ваздухопловства. Циљ ове посете био је провера напретка српске ваздухопловне власти у процесу стандардизације са захтевима ЕАSА-е.
 
Представници ЕАSА - е Ђани Семенцатос и Георгис Мореитис,  током дводневног рада и  разговора са тимом Директоата предвођеним директором Сектора за сигурност и надзор ваздушног саобраћаја Предрагом Јовановићем,  констатовали су да је  Директорат цивилног ваздухопловства  остварио завидан напредак у процесу стандардизације односно  испуњавању захтева ЕАSА-е.
 
О тим резултатима Директората, чланови тима ове најзначајне ваздухопловне организације у Европи, обавестиће све ваздухопловне власти држава чланица ЕАSА-е. 

Назад на остале вести