Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Вести са сајта

Делегација ЕАSA-e у Директорату

Четвртак, 01.10.2009.
Делегација Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе (EASA) боравилa је 29. и 30. септембра 2009.године у радној посети Директорату цивилног ваздухопловства. Циљ ове посете био је провера напретка српске ваздухопловне власти у процесу стандардизације са захтевима ЕАSА-е.
 
Представници ЕАSА - е Ђани Семенцатос и Георгис Мореитис,  током дводневног рада и  разговора са тимом Директоата предвођеним директором Сектора за сигурност и надзор ваздушног саобраћаја Предрагом Јовановићем,  констатовали су да је  Директорат цивилног ваздухопловства  остварио завидан напредак у процесу стандардизације односно  испуњавању захтева ЕАSА-е.
 
О тим резултатима Директората, чланови тима ове најзначајне ваздухопловне организације у Европи, обавестиће све ваздухопловне власти држава чланица ЕАSА-е. 

Назад на остале вести