Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Инцидент на авиону Austrian Airlines

Среда, 20.01.2010.
Директорат цивилног ваздухопловстава Републике Србије саопштава вест у вези са  инцидентом на авиону Austrian Airlines 19. 01.2010 године:
 
Одмах по дојави о  инциденту на авиону  Austrian Airlines у 16.06h по локалном времену, на лету OS774 BEG-VIE, типа Fokker 100, рег. ознаке OE-LVL са  85 путника и чланова посаде, инспектори Директората цивилног ваздухопловства отишли су на лице места, на  аеродром “Никола Тесла”.
 
После детаљне провере документације ваздухоплова, посаде, изјаве капетана авиона као и лица задуженог за вођење авиона са земље које је и уочило дим на мотору, наложено је померање ваздухоплова на другу, споредну платформу и његово затварање.
 
Према првом прелиминарном извештају ДЦВ-а до појаве дима на мотору бр.1, највероватније је дошло приликом другог, поновљеног стартовања мотора бр.1 и паљења заосталог горива у њему. Могуће је да је у мотору било и заостале течности за спречавање залеђивања којом су мотори испрскани пре паљења.
 
Сви путници и посада безбедно су евакуисани са авиона.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије о догађају је обавестио колеге из ваздухопловних  власти Аустрије. 


Назад на остале вести