Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Инцидент на авиону Austrian Airlines

Среда, 20.01.2010.
Директорат цивилног ваздухопловстава Републике Србије саопштава вест у вези са  инцидентом на авиону Austrian Airlines 19. 01.2010 године:
 
Одмах по дојави о  инциденту на авиону  Austrian Airlines у 16.06h по локалном времену, на лету OS774 BEG-VIE, типа Fokker 100, рег. ознаке OE-LVL са  85 путника и чланова посаде, инспектори Директората цивилног ваздухопловства отишли су на лице места, на  аеродром “Никола Тесла”.
 
После детаљне провере документације ваздухоплова, посаде, изјаве капетана авиона као и лица задуженог за вођење авиона са земље које је и уочило дим на мотору, наложено је померање ваздухоплова на другу, споредну платформу и његово затварање.
 
Према првом прелиминарном извештају ДЦВ-а до појаве дима на мотору бр.1, највероватније је дошло приликом другог, поновљеног стартовања мотора бр.1 и паљења заосталог горива у њему. Могуће је да је у мотору било и заостале течности за спречавање залеђивања којом су мотори испрскани пре паљења.
 
Сви путници и посада безбедно су евакуисани са авиона.

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије о догађају је обавестио колеге из ваздухопловних  власти Аустрије. 


Назад на остале вести