Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Делегација ДЦВ-а одала пошту пиониру српског ваздухопловства Ивану Сарићу

Петак, 22.10.2010.
Делегација Директората цивилног  ваздухопловства Републике Србије 16. октобра је  одала  пошту пиониру српског ваздухопловства Ивану Сарићу и положила венац на његов споменик у Суботици,  на дан када је пре сто година овај ентузиаста и иноватор успешно полетео у летелици коју је сам конструисао. Био је то први јавни лет икада изведен на просторима тадашње Србије.
 
Делегација Директората  предвођена замеником директора ДЦВ Гораном Јовичићем  и колеге Александар Годић и Младен Витомир, обишла је и Музеј града Суботице где је присуствовала  изложби посвећеној јубилеју под називом  „Век од првог званичног лета Ивана Сарића“.
 
На споменик Ивана Сарића венце су положили и  представници Скупштине града Суботице и аеро клуба „Иван Сарић“. 


Назад на остале вести