Влада Републике Србије 08.05.2020. године донела је Закључак којим препоручује авио-превозиоцима да због отказаних летова услед ванредних околности путницима издају ваучер на основу кога ће моћи да остваре своја права. Више информација у делу ОбавештењаСмернице о очувању менталног здравља ваздухопловног особља које је донео Директорат цивилног ваздухопловства РС, можете прочитати у делу Обавештења  Поводом сутуације проузроковане пандемијом вируса COVID-19 Европска комисија објавила је документ где се наводи да ће одштетни захтеви путника бити третирани у складу са ванредном ситуацијом, која ослобађа превозиоца обавезе исплате штете путницима. Више информација у делу Обавештења Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација   
Вести са сајта

Делегација ДЦВ-а одала пошту пиониру српског ваздухопловства Ивану Сарићу

Петак, 22.10.2010.
Делегација Директората цивилног  ваздухопловства Републике Србије 16. октобра је  одала  пошту пиониру српског ваздухопловства Ивану Сарићу и положила венац на његов споменик у Суботици,  на дан када је пре сто година овај ентузиаста и иноватор успешно полетео у летелици коју је сам конструисао. Био је то први јавни лет икада изведен на просторима тадашње Србије.
 
Делегација Директората  предвођена замеником директора ДЦВ Гораном Јовичићем  и колеге Александар Годић и Младен Витомир, обишла је и Музеј града Суботице где је присуствовала  изложби посвећеној јубилеју под називом  „Век од првог званичног лета Ивана Сарића“.
 
На споменик Ивана Сарића венце су положили и  представници Скупштине града Суботице и аеро клуба „Иван Сарић“. 


Назад на остале вести