Директорат је објавио редовне термине сертификације за особље прегледа обезбеђивања, руководиоце за обезбеђивање у ваздухопловству и инструкторе у области обезбеђивања у ваздухопловству, детаљније у делу Обезбеђивање/Сертификација  10. јануара 2020. године у "Службеном гласнику РС" објављени су Правилник о беспилотним ваздухопловима, Правилник о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству и Правилник о забрани или ограничењу летења авио-превозилаца из трећих држава. Наведени прописи ступају на снагу 18. јануара, изузев Правилника о беспилотним ваздухопловима, који ступа на снагу 15. фебруара.   
Вести са сајта

Делегација ДЦВ-а одала пошту пиониру српског ваздухопловства Ивану Сарићу

Петак, 22.10.2010.
Делегација Директората цивилног  ваздухопловства Републике Србије 16. октобра је  одала  пошту пиониру српског ваздухопловства Ивану Сарићу и положила венац на његов споменик у Суботици,  на дан када је пре сто година овај ентузиаста и иноватор успешно полетео у летелици коју је сам конструисао. Био је то први јавни лет икада изведен на просторима тадашње Србије.
 
Делегација Директората  предвођена замеником директора ДЦВ Гораном Јовичићем  и колеге Александар Годић и Младен Витомир, обишла је и Музеј града Суботице где је присуствовала  изложби посвећеној јубилеју под називом  „Век од првог званичног лета Ивана Сарића“.
 
На споменик Ивана Сарића венце су положили и  представници Скупштине града Суботице и аеро клуба „Иван Сарић“. 


Назад на остале вести