Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Директорат уручио сертификат АКЛ

Петак, 18.02.2011.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије  уручио је  сертификат о оспособљености за обучавање ваздухопловног особља  Агенцији за контролу летења Србије и Црне Горе, у чијем саставу је Ваздухопловна академија у Вршцу.
 
Председнику Управног одбора АКЛ  Николи Станкову,  сертификат је уручио директор ДЦВ Небојша Старчевић.
 
У плану Агенције  је да у наредне три године потпуно обнови флоту Ваздухопловне академије у Вршцу и реконструише објекте, а да до краја 2012. изгради писту која би била оспособљена и за пријем путничких авиона капацитета до 70 седишта, најавио је Станков. 
 
Председник Владе Аутономне Покрајине Војводине Бојан Пајтић рекао је да ће реконструкција аеродрома и модернизација академије у том граду бити значајне, како за ваздушни саобраћај тако и за привлачење страних инвеститора, за привредни развој и децентрализацију.
 
Директор Директората цивилног ваздухопловства Небојша Старчевић изразио је задовољство што је завршен озбиљан посао сертификације и тако омогућено да Ваздухопловна академија у Вршцу има велики значај у ваздухопловном свету.
 
Начелник Центра за обуку контролора летења Зоран Рибарић рекао је да је у плану ширење стратешког партнерства са највећим светским производјачима опреме која ће се користити у контроли летења а у плану је и увођење нових курсева и обука за ваздухопловно особље.
 
Уручењу сертификата у Вршцу, присуствовали су и генерални директор Саобраћајног института ЦИП Милутин Игњатовић, представници општине Вршац и Министарства за инфраструктуру. 

Назад на остале вести