Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Директорат уручио сертификат АКЛ

Петак, 18.02.2011.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије  уручио је  сертификат о оспособљености за обучавање ваздухопловног особља  Агенцији за контролу летења Србије и Црне Горе, у чијем саставу је Ваздухопловна академија у Вршцу.
 
Председнику Управног одбора АКЛ  Николи Станкову,  сертификат је уручио директор ДЦВ Небојша Старчевић.
 
У плану Агенције  је да у наредне три године потпуно обнови флоту Ваздухопловне академије у Вршцу и реконструише објекте, а да до краја 2012. изгради писту која би била оспособљена и за пријем путничких авиона капацитета до 70 седишта, најавио је Станков. 
 
Председник Владе Аутономне Покрајине Војводине Бојан Пајтић рекао је да ће реконструкција аеродрома и модернизација академије у том граду бити значајне, како за ваздушни саобраћај тако и за привлачење страних инвеститора, за привредни развој и децентрализацију.
 
Директор Директората цивилног ваздухопловства Небојша Старчевић изразио је задовољство што је завршен озбиљан посао сертификације и тако омогућено да Ваздухопловна академија у Вршцу има велики значај у ваздухопловном свету.
 
Начелник Центра за обуку контролора летења Зоран Рибарић рекао је да је у плану ширење стратешког партнерства са највећим светским производјачима опреме која ће се користити у контроли летења а у плану је и увођење нових курсева и обука за ваздухопловно особље.
 
Уручењу сертификата у Вршцу, присуствовали су и генерални директор Саобраћајног института ЦИП Милутин Игњатовић, представници општине Вршац и Министарства за инфраструктуру. 

Назад на остале вести