Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

„Спенер“ обуставио летове

Понедељак, 30.01.2012.
Агенција за ваздушни саобраћај Владе Шпаније, обавестила је данас писмом  Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, да је шпанска авио- компанија „Спенер“ ( Span Air) од 28. јануара  2012. године обуставила све летове за Србију и остале дестинације широм света. Разлог за отказивање летова „Спенера“ је, према речима заменика  генералног директора Агенције за цивилни ваздушни саобраћај Шпаније господина Раула Медина Кабалероа, сложена финансијска ситуација у тој авио- компанији.
 
У писму достављеном директору Директората господину Небојши Старчевићу, наводи се да је „Спенер“ предузео све кораке како би путницима нандокнадио штету, и то најпре преусмеравањем на летове других авио-компанија али и враћањем новца за купљену карту.
 
Све информације о својим правима путници могу добити на телефоне  „Спенера“ 900131415 и +34971916047 или у информационом центру Агенције за безбедност ваздушног саобраћаја Шпаније, на телефон: +34913968210  и на сајту : www.seguridadaerea.es, наведено је у писму Агенције за ваздушни саобраћај Шпаније.
 
Иначе, „Спенер“ је на ваздухопловном тржишту Србије присутан скоро две године. У почетку, неколико месеци је обављао саобраћај на линији Мадрид-Београд-Мадрид. Касније је преусмерио авионе на линији Барселона-Београд-Барселона, у почетку три  а касније два пута недељно.
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије подсећа путнике да  своја права у случају ускраћивања укрцавања, смештаја у нижу класу, отказивања летова и кашњења летова, могу остварити сходно Закону о облигационим и основама својинско-правних односа у ваздушном саобраћају.
 

Детаљне информације у вези са тим, путници могу видети на сајту Директората www.cad.gov.rs/strana/17671/Права-путника


Назад на остале вести