Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

„Спенер“ обуставио летове

Понедељак, 30.01.2012.
Агенција за ваздушни саобраћај Владе Шпаније, обавестила је данас писмом  Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, да је шпанска авио- компанија „Спенер“ ( Span Air) од 28. јануара  2012. године обуставила све летове за Србију и остале дестинације широм света. Разлог за отказивање летова „Спенера“ је, према речима заменика  генералног директора Агенције за цивилни ваздушни саобраћај Шпаније господина Раула Медина Кабалероа, сложена финансијска ситуација у тој авио- компанији.
 
У писму достављеном директору Директората господину Небојши Старчевићу, наводи се да је „Спенер“ предузео све кораке како би путницима нандокнадио штету, и то најпре преусмеравањем на летове других авио-компанија али и враћањем новца за купљену карту.
 
Све информације о својим правима путници могу добити на телефоне  „Спенера“ 900131415 и +34971916047 или у информационом центру Агенције за безбедност ваздушног саобраћаја Шпаније, на телефон: +34913968210  и на сајту : www.seguridadaerea.es, наведено је у писму Агенције за ваздушни саобраћај Шпаније.
 
Иначе, „Спенер“ је на ваздухопловном тржишту Србије присутан скоро две године. У почетку, неколико месеци је обављао саобраћај на линији Мадрид-Београд-Мадрид. Касније је преусмерио авионе на линији Барселона-Београд-Барселона, у почетку три  а касније два пута недељно.
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије подсећа путнике да  своја права у случају ускраћивања укрцавања, смештаја у нижу класу, отказивања летова и кашњења летова, могу остварити сходно Закону о облигационим и основама својинско-правних односа у ваздушном саобраћају.
 

Детаљне информације у вези са тим, путници могу видети на сајту Директората www.cad.gov.rs/strana/17671/Права-путника


Назад на остале вести