Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

Директорату златно признање за квалитет и пословни углед

Среда, 08.05.2013.
Међународна асоцијација за менаџмент и консалтинг „ОМАК“ из Париза ( OMAC- Otherways Managment Association Club - Paris) одлучила је да ове године у категорији „ Златно признање за квалитет и пословни углед“  ( The Golden Award for Quality And Business Prestige) награду додели Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије. 
Изборни комитет ове угледне међународне асоцијације је у образложењу награде навео да се ово престижно светско признање за 2013. годину додељује Директорату цивилног ваздухопловства на основу постигнутих резултата у области којом се ДЦВ бави,  пословног угледа, идентитета, успешног представљања на тржишту и  у међународној јавности. Директорат цивилног ваздухопловства је препознат као изузетно успешна пословна организација којој желимо да одамо признање за резултате и дамо подстицај за нове успехе, речено  је, између осталог, у писменом образложењу признања које је ОМАК упутио ДЦВ-у. 
Награда „Златно признање за квалитет и пословни углед“ једна је од седам категорија награда, које сваке године додељује ова међународна асоцијација најбољим  пословним организацијама и компанијама у свету.

Директорату цивилног ваздухопловства  Републике Србије признање ће бити уручено у Риму 24. јуна 2013. године, на  свечаности у оквиру Зеленог економског форума 2013, на којем ће учествовати компаније из преко 40 земаља. 


Назад на остале вести