Законом о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, ("Службени гласник Републике Србије" бр. 86/19), који ступа на снагу 14. децембра, предвиђена је нова Републичка административна такса за Решења којим се одобрава транспорт или транзит наоружања и војне опреме. Износ таксе је 5590 динара.  Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

Директорату златно признање за квалитет и пословни углед

Среда, 08.05.2013.
Међународна асоцијација за менаџмент и консалтинг „ОМАК“ из Париза ( OMAC- Otherways Managment Association Club - Paris) одлучила је да ове године у категорији „ Златно признање за квалитет и пословни углед“  ( The Golden Award for Quality And Business Prestige) награду додели Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије. 
Изборни комитет ове угледне међународне асоцијације је у образложењу награде навео да се ово престижно светско признање за 2013. годину додељује Директорату цивилног ваздухопловства на основу постигнутих резултата у области којом се ДЦВ бави,  пословног угледа, идентитета, успешног представљања на тржишту и  у међународној јавности. Директорат цивилног ваздухопловства је препознат као изузетно успешна пословна организација којој желимо да одамо признање за резултате и дамо подстицај за нове успехе, речено  је, између осталог, у писменом образложењу признања које је ОМАК упутио ДЦВ-у. 
Награда „Златно признање за квалитет и пословни углед“ једна је од седам категорија награда, које сваке године додељује ова међународна асоцијација најбољим  пословним организацијама и компанијама у свету.

Директорату цивилног ваздухопловства  Републике Србије признање ће бити уручено у Риму 24. јуна 2013. године, на  свечаности у оквиру Зеленог економског форума 2013, на којем ће учествовати компаније из преко 40 земаља. 


Назад на остале вести