Уредба о привремено резервисаним и привремено издвојеним деловима ваздушног простора ("Службени гласник РС", број 62/19) ступа на снагу 05.12.2019.  До 18. децембра 2019. године можете послати ваше примедбе, предлоге и сугестије на текст Предлог правилника о изменама и допуни Правилника о потврдама о обучености и сертификатима особља које обавља преглед обезбеђивања и центрима за обуку ваздухопловног особља у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
Вести са сајта

После банкрота Скај Ерлајнса серију чартер летова обављаће Фрибрд Ерлајнс

Среда, 05.06.2013.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, уз сарадњу са Министарством саобраћаја, чини све што је у његовој надлежности, да се што пре премости новонастала ситуација са турским авио- превозиоцем Скај Ерлајнсом ( Sky Airlines) који је објавио банкрот.
 
С обзиром да је ова авио-компанија имала дозволу ДЦВ-а за обављање серије чартера у сезони лето 2013, на линијама Анталија-Београд-Анталија и Анталија-Ниш-Анталија, Директорат сматра да је у овом тренутку најбитније да се путници превезу по већ испланираном реду летења, безбедно, без отказивања или кашњења летова.
 
С тим у вези, Директорат је данас издао дозволу за серију чартер летова турској авио – компанији Фрибрд Ерлајнсу ( Freebird Airlines), која ће већ сутра преузети путнике Скај Ерлајнса. У процедури је захтев још једне авио-компаније из Турске која је заинтересована за серију чартер летова на линији Анталија- Београд- Анталија.
 
Сматрамо да ће ова изненадна ситуација, објава банкрота авио- компаније Скај Ерлајнса убрзо бити превазиђена, тако да за туристе из Србије неће бити проблема.
 
Осим Србије, са овим проблемом суочене су и многе друге европске земље у којима је летео Скај Ерлајнс. 

Назад на остале вести