Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

После банкрота Скај Ерлајнса серију чартер летова обављаће Фрибрд Ерлајнс

Среда, 05.06.2013.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, уз сарадњу са Министарством саобраћаја, чини све што је у његовој надлежности, да се што пре премости новонастала ситуација са турским авио- превозиоцем Скај Ерлајнсом ( Sky Airlines) који је објавио банкрот.
 
С обзиром да је ова авио-компанија имала дозволу ДЦВ-а за обављање серије чартера у сезони лето 2013, на линијама Анталија-Београд-Анталија и Анталија-Ниш-Анталија, Директорат сматра да је у овом тренутку најбитније да се путници превезу по већ испланираном реду летења, безбедно, без отказивања или кашњења летова.
 
С тим у вези, Директорат је данас издао дозволу за серију чартер летова турској авио – компанији Фрибрд Ерлајнсу ( Freebird Airlines), која ће већ сутра преузети путнике Скај Ерлајнса. У процедури је захтев још једне авио-компаније из Турске која је заинтересована за серију чартер летова на линији Анталија- Београд- Анталија.
 
Сматрамо да ће ова изненадна ситуација, објава банкрота авио- компаније Скај Ерлајнса убрзо бити превазиђена, тако да за туристе из Србије неће бити проблема.
 
Осим Србије, са овим проблемом суочене су и многе друге европске земље у којима је летео Скај Ерлајнс. 

Назад на остале вести