Редован термин тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому почиње од 15. јула 2019. године. Сви заинтересовани субјекти треба да поднесу захтеве Директорату најкасније до 08. јула 2019. године. Детаљније у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтеви /Обавештење о редовном термину тестирања у процесу иницијалне и периодичне сертификације особља које обавља преглед обезбеђивања на аеродрому - јул 2019.Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД   
Вести са сајта

ДЦВ издао дозволу Атлас џету за чартере на линији Анталија-Београд-Анталија

Понедељак, 10.06.2013.
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије издао је дозволу Атлас џету, турској авио-компанији за серују чартер летова на линији Анталија-Београд-Анталија. Овај авио-превозилац је тиме преузео део путника Скај ерлајнса, који је прошле недеље због банкрота обуставио летове.
 
У процедури је захтев Фрибрд ерлајнса за наставак серије чартер летова до краја летње сезоне 2013, на линијама Анталија- Београд –Анталија и Анталија-Ниш-Анталија.
 

Туристи из Србије чије је летовање било везано за Скај ерлајнс, немају разлога за бригу јер ће моћи без проблема да реализују аранжмане и отпутују на одмор у турска летовалишта. 


Назад на остале вести