Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Ваздушни саобраћај је у експанзији и бележи сваке године све већи број путника и нових линија. Географски веома удаљене земље повезане су ваздушним саобраћајем у релацијама које се мере сатима. Главна опасност од уношења и ширења заразне болести путем ваздушног саобраћаја лежи управо у тој чињеници, као и чињеници да се заразне болести брзо преносе и шире, те постоји могућност да се у кратком временском периоду, из земље у којој постоји епидемија, путем ваздушног саобраћаја, заразна болест пренесе у све делове света.
 
Државе преко својих здравствених и ваздухопловних власти дају смернице за понашање ваздухопловних и других субјеката који могу да буду од значаја у опасним ситуацијама које су базиране на међународним документима и националној регулативи.
 
(ДЦВ-ДИР-УП-902АСМ, V3.0 од 06. 02. 2020. године)
 

које можете наћи на овом линку има исти циљ - даје генералне смернице за поступање свих ваздухопловних субјеката у Републици Србији који могу бити од значаја за активности у случају опасности од уношења и ширења заразних болести тј. појаве епидемије односно пандемије путем ваздушног саобраћаја.