Обавештење у вези са обављањем безбедносне провере је постављено у делу Обезбеђивање / Обавештења и захтевиУсвојене измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, више о томе можете видети на http://cad.gov.rs/strana/16551Скраћен поступак прибављања сагласности за упис ваздухоплова чији је власник или корисник страно физичко или правно лице. Детаљно о томе на www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  Објављено Упутсво за имплементацију Уребе(ЕУ) 2016/539 (PBN). Више о томе на www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Од 01. jula 2018. године Републичка административна такса износи 840,00 РСД.   
Најаве догађаја

Састанак регионалног Комитета за трагање и спасавање

Уторак, 07.11.2017.
Састанак регионалног Комитета за трагање и спасавање

Састанак регионалног Комитета за трагање и спасавање

 

 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије биће у четвртак 9. новембра у Београду домаћин и председавајући 4. регионалног Комитета за трагање и спасавање.

Учешће на састанку који ће се одржати у згради „СМАТСА“ на аеродрому „Никола Тесла“ потврдили су највиши представници ваздухопловних власти из Аустрије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Мађарске, Македоније, Србије, Словачке, Словеније и Хрватске. Поред њих састанку ће присуствовати и директор ЕУРОКОНТРОЛ-а, Франк Бренер, као и Џорџ Фирикан, заменик директора канцеларије ИКАО за Европу и Северни Атлантик.

Теме састанка биће анализа досадашњих резултата и усвајање одлука и смерница за даљи рад Комитета у циљу унапређења кординације и сарадње надлежних за област трагања и спасавања на територији готово целокупне Југоисточне Европе.

Очекује се и потписивање Меморандума о разумевању између земаља чланица Комитета за трагање и спасавање и ЕУРОКОНТРОЛ-а који би пружио основ за даљу подршку Европске агенције за безбедност ваздушне пловидбе регионалној иницијативи која је почела у Београду фебруара 2016.године.

У претходном периоду у оквиру Комитета реализоване су бројне заједничке активности, усмерене ка унапређењу заједничке сарадње, реализацији заједничких обука и стварање оперативних капацитета за спровођење регионалних операција трагања и спасавања.

Састанак је и прилика да се председавање Комитетом свечано преда Републици Словачкој, с обзиром да ће она преузети ту улогу од Републике Србије у 2018. години.


назад