Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Pooštrena kontrola putnika na direktnim letovima za Sjedinjene Američke Države

Sreda, 09.07.2014.
Uprava za bezbednost u saobraćaju Sjedinjenih Američkih Država, uvela je početkom jula pojačane mere kontrole putnika u vazdušnom saobraćaju na pojedinim međunarodnim aerodromima sa kojih se obavljaju direktni letovi za SAD.
 
Mere se odnose na dodatnu kontrolu putnika i njihovih elektronskih uređaja (laptopova, mobilnih telefona…)
Službe obezbeđivanja na aerodromima detaljno će pregledati putnike i njihove uređaje pre ulaska u avion na direktni let za SAD. Uređaji koji nisu ispravni ili im je baterija ispražnjena neće moći da se unesu u avion.
 
Američka uprava za bezbednost u saobraćaju, ističe u svom saopštenju za javnost, da su pojačane mere kontrole putnika u avio-saobraćaju uvedene na osnovu procena bezbednosnih službi SAD.
 
Ove pojačane mere bezbednosti ne sprovode se na aerodromima u Srbiji, jer Srbija još uvek nema direktne letove za Sjedinjene Američke Države.
 
Obaveštavamo putnike koji iz Srbije putuju za SAD, sa drugih međunarodnih aerodroma, da obrate pažnju na ovu informaciju i pripreme svoje elektronske uređaje za putovanje u skladu sa novim merama bezbednosti. 

Nazad na ostale vesti