Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Vazduhoplovne vlasti Srbije i Kine potpisale Memorandum o razumevanju

Utorak, 19.08.2014.
Delegacije Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Uprave civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine, potpisale su u Beogradu Memorandum o razumevanju kojim se, u okviru postupka zaključivanja novog međudržavnog Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, potvrđuju prava određenih avio-prevozilaca u obavljanju direktnog vazdušnog saobraćaja ili učešće u komercijalnim aranžmanima u saobraćaju.
 
Dokument su u ime vazduhoplovnih vlasti dve zemlje, potpisali v.d. zamenika direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov i zamenik administratora Uprave civilnog vazduhoplovstva Kine Žiđing Vang koji su tom prilikom razmatrali i mnoga druga aktuelna pitanja u okviru bilateralnih odnosa Srbije i Kine u oblasti vazdušnog saobraćaja. 
 
 
Razgovorima su, pored predstavnika vazduhoplovnih vlasti prisustvovali i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić, kao i predstavnici avio-prevozilaca Er Srbije i Er Čajne.
 
Delegacija Uprave civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine bila je gost i Er Srbije i razgovarala sa generalnim direktorom te kompanije Danetom Kondićem. Na sastanku je potvrđena izuzetna zainteresovanost i spremnost avio-prevozilaca Er Srbije i Er Čajne za što skorije uspostavljanje komercijalne saradnje dve avio-kompanije.
 

Nazad na ostale vesti