Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Bezbednosna naredba

Sreda, 08.07.2020.
Bezbednosna naredba

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 08.07.2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu broj 02/2020, koja se odnosi na sve operatere koji obavljaju javni avio-prevoz putnika prema, unutar i sa teritorije Republike Srbije.

Razlog izdavanja Bezbednosne naredbe odnosi se na umanjenje rizika prenošenja virusa COVID -19 između putnika, članova posade i ostalog vazduhoplovnog osoblja sa potencijalno kontaminiranih površina vazduhoplova.

Bezbednosnu naredbu izdatu od strane Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije možete detaljnije pogledati klikom na link.


Nazad na ostale vesti