Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Direktorat prisustvovao međunarodnoj vežbi "SRBIJA2019"

Četvrtak, 27.06.2019.
Direktorat prisustvovao međunarodnoj vežbi "SRBIJA2019"

Na poziv potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, gospodina Nebojše Stefanovića, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva gospođa Mirjana Čizmarov prisustvovala je međunarodnoj pokaznoj vežbi u upravljanju posledicama vanrednih situacija “SRBIJA 2019” na Bovanskom Jezeru.

Vežba je izvedena u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i uklanjanje posledica elementarnih nepogoda-MČS Ruske Federacije. Cilj je razvijanje kapaciteta za odgovor i uklanjanje posledica vanrednih situacija, uz angažovanje specijalističkih timova i korišćenje specijalne spasilačke opreme i vazduhoplova.

Direktorat civilnog vazduholovstva kontinuirano blisko sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, te je uspostavljen sistem traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu za čije potrebe se održava neprekidno dežurstvo posada helikopterske jedinice MUP-a 365 dana u godini, koji su na delu pokazali svoje sposobnosti. 

Direktorka Čizmarov čestititala je ministru Stefanoviću i svim učesnicima na uspešno koordinisanoj i izvršenoj medjunarodnoj vežbi “SRBIJA2019”. 


Nazad na ostale vesti