Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Direktorat prisustvovao međunarodnoj vežbi "SRBIJA2019"

Četvrtak, 27.06.2019.
Direktorat prisustvovao međunarodnoj vežbi "SRBIJA2019"

Na poziv potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, gospodina Nebojše Stefanovića, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva gospođa Mirjana Čizmarov prisustvovala je međunarodnoj pokaznoj vežbi u upravljanju posledicama vanrednih situacija “SRBIJA 2019” na Bovanskom Jezeru.

Vežba je izvedena u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i uklanjanje posledica elementarnih nepogoda-MČS Ruske Federacije. Cilj je razvijanje kapaciteta za odgovor i uklanjanje posledica vanrednih situacija, uz angažovanje specijalističkih timova i korišćenje specijalne spasilačke opreme i vazduhoplova.

Direktorat civilnog vazduholovstva kontinuirano blisko sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, te je uspostavljen sistem traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu za čije potrebe se održava neprekidno dežurstvo posada helikopterske jedinice MUP-a 365 dana u godini, koji su na delu pokazali svoje sposobnosti. 

Direktorka Čizmarov čestititala je ministru Stefanoviću i svim učesnicima na uspešno koordinisanoj i izvršenoj medjunarodnoj vežbi “SRBIJA2019”. 


Nazad na ostale vesti