Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Direktorat prisustvovao međunarodnoj vežbi "SRBIJA2019"

Četvrtak, 27.06.2019.
Direktorat prisustvovao međunarodnoj vežbi "SRBIJA2019"

Na poziv potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, gospodina Nebojše Stefanovića, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva gospođa Mirjana Čizmarov prisustvovala je međunarodnoj pokaznoj vežbi u upravljanju posledicama vanrednih situacija “SRBIJA 2019” na Bovanskom Jezeru.

Vežba je izvedena u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i uklanjanje posledica elementarnih nepogoda-MČS Ruske Federacije. Cilj je razvijanje kapaciteta za odgovor i uklanjanje posledica vanrednih situacija, uz angažovanje specijalističkih timova i korišćenje specijalne spasilačke opreme i vazduhoplova.

Direktorat civilnog vazduholovstva kontinuirano blisko sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, te je uspostavljen sistem traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu za čije potrebe se održava neprekidno dežurstvo posada helikopterske jedinice MUP-a 365 dana u godini, koji su na delu pokazali svoje sposobnosti. 

Direktorka Čizmarov čestititala je ministru Stefanoviću i svim učesnicima na uspešno koordinisanoj i izvršenoj medjunarodnoj vežbi “SRBIJA2019”. 


Nazad na ostale vesti