Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Otvoren helidrom Vojno-medicinske akademije

Četvrtak, 03.01.2019.
Otvoren helidrom Vojno-medicinske akademije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković prisustvovali su u četvrtak 3. januara otvaranju novog helidroma Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

Nakon obilaska novoizgrađenog objekta i informisanja o izvedenim radovima na infrastrukturnom uređenju helidroma VMA, ministar Vulin je zahvalio direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjani Čizmarov na velikoj donaciji u iznosu od 25 miliona dinara, dodajući da su sva sredstva za infrastrukturne radove na helidromu obezbeđena iz donacije, a ne iz budžeta.

- Čast mi je i zadovoljstvo što mogu da zahvalim direktorki Čizmarov i zato što razume i zato što je prepoznala potrebu da se pomogne pacijentima VMA, kao i svakom našem građaninu, ali i Vojsci Srbije. Pozivam i ostale socijalno-odgovorne subjekte u ovoj zemlji da uvek razmišljaju o tome da mogu i treba da pomognu svojoj Vojsci, jer tako će pomoći i svojoj državi. Helidrom je otvoren, on je u funkciji i nadajmo se da ćemo ga uvek koristiti u mirnodopske svrhe i uvek za dobro, ali on je tu 24 časa na raspolaganju svim građanima naše zemlje, ne samo pripadnicima Vojske – poručio je ministar Vulin.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva, Ministarstvo odbrane i Vojno medicinska akademija ovim su napravili još jedan korak uspešne saradnje u oblasti koja se odnosi na unapređenje infrastrukturnih objekata koji će služiti za otpremu i zbrinjavanje povređenih i bolesnih u čitavoj Srbiji.

 

Nazad na ostale vesti