Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Sertifikat aerodromskog operatera uručen “VINCI”

Ponedeljak, 24.12.2018.
Sertifikat aerodromskog operatera uručen “VINCI”

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov uručila je direktoru preduzeća “VINCI Airports Serbia” d.o.o. Nikolasu Brusu sertifikat aerodromskog operatera za beogradski aerodrom “Nikola Tesla”.

Time se stekao najvažniji uslov da “VINCI” preuzme koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom na 25 godina. 
Ukupno ulaganje “VINCI” u aerodrom biće 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.
Kompanija “VINCI Airports” se obavezala da će u razvoj infrastrukture uložiti ukupno 732 miliona evra I da će u okviru najvažnijih investicija biti izvršena rekonstrukcija glavne poletno-sletne staze, izgradnja umetnute poletno-sletne staze, izgradnja novih rulnih staza i rekonstrukcija pomoćnih, kao i izgradnja brzih izlaza sa piste, rekonfiguracija terminala i izgradnja novih objekata.
Očekuje se da će u narednih 25 godina broj putnika rasti tri puta, odnosno sa 5,3 miliona na 15 miliona a da će se broj avio operacija biti dupliran, sa 59.000 na 120.000. 
Svečanosti su prisustvovali ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali, ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlasisavljević kao i otpravnik poslova ambasade Francuske Nikola Faj, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog početka koncesije i ocenio da će veliko iskustvo “VINCI” u upravljanju međunarodnim aerodromima u Francuskoj i svetu doprineti i razvoju aerodroma u Beogradu.

Nazad na ostale vesti