Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, ("Službeni glasnik Republike Srbije" br. 86/19), koji stupa na snagu 14. decembra, predviđena je nova Republička administrativna taksa za rešenja kojim se odobrava transport ili tranzit naoružanja i vojne opreme. Iznos takse je 5590 dinara.  Uredba o privremeno rezervisanim i privremeno izdvojenim delovima vazdušnog prostora ("Službeni glasnik RS", broj 62/19) stupa na snagu 05.12.2019  Do 18. decembra 2019. godine možete poslati vaše primedbe, predloge i sugestije na tekst Predlog pravilnika o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu.  
Vesti sa sajta

Sertifikat aerodromskog operatera uručen “VINCI”

Ponedeljak, 24.12.2018.
Sertifikat aerodromskog operatera uručen “VINCI”

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov uručila je direktoru preduzeća “VINCI Airports Serbia” d.o.o. Nikolasu Brusu sertifikat aerodromskog operatera za beogradski aerodrom “Nikola Tesla”.

Time se stekao najvažniji uslov da “VINCI” preuzme koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom na 25 godina. 
Ukupno ulaganje “VINCI” u aerodrom biće 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.
Kompanija “VINCI Airports” se obavezala da će u razvoj infrastrukture uložiti ukupno 732 miliona evra I da će u okviru najvažnijih investicija biti izvršena rekonstrukcija glavne poletno-sletne staze, izgradnja umetnute poletno-sletne staze, izgradnja novih rulnih staza i rekonstrukcija pomoćnih, kao i izgradnja brzih izlaza sa piste, rekonfiguracija terminala i izgradnja novih objekata.
Očekuje se da će u narednih 25 godina broj putnika rasti tri puta, odnosno sa 5,3 miliona na 15 miliona a da će se broj avio operacija biti dupliran, sa 59.000 na 120.000. 
Svečanosti su prisustvovali ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali, ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlasisavljević kao i otpravnik poslova ambasade Francuske Nikola Faj, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog početka koncesije i ocenio da će veliko iskustvo “VINCI” u upravljanju međunarodnim aerodromima u Francuskoj i svetu doprineti i razvoju aerodroma u Beogradu.

Nazad na ostale vesti