Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Sertifikat aerodromskog operatera uručen “VINCI”

Ponedeljak, 24.12.2018.
Sertifikat aerodromskog operatera uručen “VINCI”

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov uručila je direktoru preduzeća “VINCI Airports Serbia” d.o.o. Nikolasu Brusu sertifikat aerodromskog operatera za beogradski aerodrom “Nikola Tesla”.

Time se stekao najvažniji uslov da “VINCI” preuzme koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom na 25 godina. 
Ukupno ulaganje “VINCI” u aerodrom biće 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.
Kompanija “VINCI Airports” se obavezala da će u razvoj infrastrukture uložiti ukupno 732 miliona evra I da će u okviru najvažnijih investicija biti izvršena rekonstrukcija glavne poletno-sletne staze, izgradnja umetnute poletno-sletne staze, izgradnja novih rulnih staza i rekonstrukcija pomoćnih, kao i izgradnja brzih izlaza sa piste, rekonfiguracija terminala i izgradnja novih objekata.
Očekuje se da će u narednih 25 godina broj putnika rasti tri puta, odnosno sa 5,3 miliona na 15 miliona a da će se broj avio operacija biti dupliran, sa 59.000 na 120.000. 
Svečanosti su prisustvovali ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali, ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlasisavljević kao i otpravnik poslova ambasade Francuske Nikola Faj, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog početka koncesije i ocenio da će veliko iskustvo “VINCI” u upravljanju međunarodnim aerodromima u Francuskoj i svetu doprineti i razvoju aerodroma u Beogradu.

Nazad na ostale vesti