Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine.  ONE STOP SECURITY  u Srbiji. Od januara 2020. godine sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu u našoj zemlji isti kao u zemljama Evropske unijeDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Sertifikat aerodromskog operatera uručen “VINCI”

Ponedeljak, 24.12.2018.
Sertifikat aerodromskog operatera uručen “VINCI”

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov uručila je direktoru preduzeća “VINCI Airports Serbia” d.o.o. Nikolasu Brusu sertifikat aerodromskog operatera za beogradski aerodrom “Nikola Tesla”.

Time se stekao najvažniji uslov da “VINCI” preuzme koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom na 25 godina. 
Ukupno ulaganje “VINCI” u aerodrom biće 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.
Kompanija “VINCI Airports” se obavezala da će u razvoj infrastrukture uložiti ukupno 732 miliona evra I da će u okviru najvažnijih investicija biti izvršena rekonstrukcija glavne poletno-sletne staze, izgradnja umetnute poletno-sletne staze, izgradnja novih rulnih staza i rekonstrukcija pomoćnih, kao i izgradnja brzih izlaza sa piste, rekonfiguracija terminala i izgradnja novih objekata.
Očekuje se da će u narednih 25 godina broj putnika rasti tri puta, odnosno sa 5,3 miliona na 15 miliona a da će se broj avio operacija biti dupliran, sa 59.000 na 120.000. 
Svečanosti su prisustvovali ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali, ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlasisavljević kao i otpravnik poslova ambasade Francuske Nikola Faj, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog početka koncesije i ocenio da će veliko iskustvo “VINCI” u upravljanju međunarodnim aerodromima u Francuskoj i svetu doprineti i razvoju aerodroma u Beogradu.

Nazad na ostale vesti