Vesti sa sajta

Regionalni sastanak generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Makedonije, Srbije i Crne Gore

Četvrtak, 01.02.2018.
Regionalni sastanak generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Makedonije, Srbije i Crne Gore

 U duhu stalne uspešne saradnje koja je u proteklim godinama postojala između civilnih vazduhoplovnih vlasti u regionu, danas u Skoplju (31.01.2018.) održan je radni sastanak generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti Republike Makedonije, Republike Srbije i Crne Gore, Goran Jandreoski, Mirjana Čizmarov i Dragan Đurović.

Razmena iskustava i znanja koji su od regionalnog interesa ima za ishod potpisivanje niza Memoranduma o saradnji koja je koncipirana u nekoliko sfera civilnog vazduhoplovstva.
 
Šefovi regulatornih tela civilnog vazduhoplovstva Republike Makedonije, Srbija i Crna Gora, na današnjem sastanku su još jednom potvrdili strateške koristi od regionalne saradnje vazduhoplovnih vlasti, u vezi sa bezbednošću i obezbeđivanjem vazdušnog saobraćaja, ali i u oblasti prava putnika u vazdušnom saobraćaju kao najviših prioriteta za stvaranje evropskog profila vazdušnog saobraćaja za avio-industrije i putnika.
 
Generalni direktori su se obavezali da će unaprediti buduću saradnju kroz svoja pozitivna iskustva u procesu usklađivanja s IKAO standardima i drugim evropskim propisima i kriterijumima.
 
Na regionalnom sastanku generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti u Skoplju još jednom je potvrđen niz izazova i prilika sa kojima se region suočava u pogledu civilnog vazduhoplovstva, ali i naglašene su spremnost i zajednički interesi kao preduslovi za efikasno ispunjavanje obaveza koje proizilaze iz nadležnosti regulatornih tela u civilnom vazduhoplovstvu zemalja ovog regiona.
 
 

Nazad na ostale vesti