Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Izmena Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima

Petak, 26.01.2018.
Izmena Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije započeo je rad na izmenama i dopunama Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima.

Srbija je među prvim zemljama u Evropi (decembar 2015.godine) donela Parvilnik o bespilotnim vazduhoplovima, ali s obzirom da je to najbrže rastuća grana vazduhoplovstva Direktorat želi da na vreme pripremi izmene i dopune u cilju operativnijeg i kvalitetnijeg rada svih korisnika.
 
U tu svrhu oformljena je radna grupa Direktorata koja će pripremiti izmenu Pravilnika i o tome obavestiti zainteresovanu javnost.

Nazad na ostale vesti