Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije - 22.04.2018 10:50:34

Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Donacija Direktorata Ministarstvu zdravlja

Petak, 07.07.2017.
Donacija Direktorata Ministarstvu zdravlja

Donacija Direktorata Ministarstvu zdravlja

 

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije ass. dr Zlatibor Lončar i direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov potpisali su u Kliničkom centru Srbije Ugovor o donaciji  sredstava za nabavku sanitetskog vozila Tip – B za potrebe KCS, a koje će biti korišćeno i u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu.

 

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov istakla je izuzetno zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom zdravlja, i najavila da će, u skladu sa svojom agendom o društveno-odgovornom poslovanju, nastaviti da pomaže Kliničkom centru Srbije i drugim zdravstvenim ustanovama.

 

-          Hvala Ministarstvu zdravlja i Kliničkom centru Srbije što su nam omogućili da pomognemo i pokažemo društvenu odgovornost koja je, uz bezbednost i sigurnost neba nad Srbijom, naš apsolutni prioritet – rekla je Mirjana Čizmarov.

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da će Klinički centar Srbije sada imati najsavremenije sanitetsko vozilo, opremljeno „kao da se pacijent nalazi u šok sobi“.

 

-          Sanitetsko vozilo Tip – B, koje će biti opremljeno svim najsavremenijim dijagnostičko-tehničkim uređajima i opremom, značajno će doprineti brzom i efikasnom zbrinjavanju pacijenata, što je od posebnog značaja  u operacijama traganja i spasavanja u civilnom vazdhoplovstvu. Pored toga, potvrda naše kvalitetne saradnje sa Direktoratom je i to što će se Direktorat uključiti i u saniranje heliodroma u Kliničkom centru, i u nabavku dronova za prenos medicinske opreme u nepristupačnim oblastima - zaključio je ministar Lončar.

 

Uz izraze zahvalnosti na značajnoj donaciji, direktor Kliničkog centra Srbije doc. dr Milika Ašanin istakao je da KCS ima u svakom trenutku spremne tri kvalitetno obučene ekipe koje mogu da učestvuju u akcijama spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu, a uz ovakvo kvaliteno opremljeno vozilo biće još efikasniji.

 

 


Nazad na ostale vesti