Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije - 19.01.2018 08:47:47

Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka

Petak, 21.04.2017.
Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka

Potpisan sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka

 

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Iraka, koji će dati mogućnost za ponovno uspostavljanje redovnog aviosaobraćaja između dve zemlje, potpisali su potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja Iraka Kadim Fenjan al Kafaji.

Pre samog potpisivanja sporazum su sastavili i definisali predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i iračke Državne kompanije za civilno vazduhoplovstvo.

Novim sporazumom uređen je niz pitanja važnih za obavljanje međunarodnog vazdušnog saobraćaja, budući da je ranije važeći sporazum potpisan još 1975. godine između nekadašnje SFRJ i Republike Irak.

Nakon potpisivanja sporazuma Mihajlovićeva je sa iračkom delegacijom razgovarala o mogućnostima proširenja ekonomske saradnje dve zemlje.

-          Postoje značajne mogućnosti da se saradnja između Srbije i Iraka proširi i tu smo da zajedno napravimo korake u tom pravcu – rekla je potpredsednica Vlade.

Ministar Kadim Fenjan al Kafaji rekao je da će potpisani sporazum doprineti otvaranju novih polja saradnje između dve zemlje.


Nazad na ostale vesti