Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Srbija okupila regionalne vazduhoplovne vlasti

Petak, 24.03.2017.
Srbija okupila regionalne vazduhoplovne vlasti

 

Srbija okupila regionalne vazduhoplovne vlasti

 

U prostorijama Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, u sredu 23.marta, održan je regionalni sastanak direktora agencija za civilno vazduhoplovstvo. 

Pozivu direktorke Direktorata Mirjane Čizmarov odazvale su se sve kolege iz regiona, direktori vazduhoplovnih vlasti svih bivših jugoslovenskih republika, koji su se po prvi put okupili u tom sastavu na jednom mestu i otvoreno razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa, problemima i izazovima sa kojima se suočavaju u radu, mogućnostima za zajedničko delovanje i modalitetima za unapređenje saradnje. 

Razgovaralo se i o trenutnom statusu memoranduma o razumevanju potpisanih između vazduhoplovnih vlasti koji predstavljaju prepoznatljiv i prihvaćen model za uspostavljanje ovakve saradnje i potrebi za njihovo ažuriranje, mogućnostima formiranja „pool-a“ eksperata i razmeni eksperata čije bi znanje i iskustvo bilo na raspolaganju svima i bilo dragoceno za vazduhoplovne vlasti u regionu, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

Uočena je potrebe da se uspostavi i olakša tehnička saradnja u konkretnim oblastima koje su u isključivoj nadležnosti vazduhoplovnih vlasti kako bi se postigao zajednički cilj, unapređenje regionalne saradnje u cilju efikasnog suočavanja sa novim izazovima i adekvatno ispunjavanje obaveza koji proističu iz međunarodnih zahteva u oblasti civilnog vazduhoplovstva.

Na kraju je konstatovano da ovakav format sastanaka doprinosi postizanju zajedničkog cilja te da će ovaj beogradski, kao samo prvi u nizu, prerasti u tradicionalno okupljanje.


Nazad na ostale vesti