Sertifikacija instruktora u oblasti obezbeđivanja obaviće se počev od 03. juna 2021. godine, detaljnije u delu obezbeđivanje/sertifikacija  Novi termin aprilskog ispitnog roka biće sproveden od 23. aprila do 29. aprila 2021. godine (ne računajući dane vikenda)  Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o - link Termini redovne sertifikacije odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu su odloženi i održaće se u periodu od 20.04. - 22.04.2021. godine Smernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu Obaveštenja   
Vesti sa sajta

Zlatna plaketa za Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Sreda, 23.03.2016.
Zlatna plaketa za Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Vazduhoplovni savez Srbije dodelio je zlatnu plaketu direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjani Čizmarov, za doprinos razvoju vazduhoplovnog sporta u Srbiji. Prestižno priznanje direktorki Čizmarov je na na svečanosti organizovanoj u Aeroklubu, uručio Željko Ovuka, generalni sekretar VSS. Isto priznanje uručeno je i Ministarstvu omladine i sporta odnosno ministru Vanji Udovičiću.
 
„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas sa vama i što primam ovo značajno priznanje. Vazduhoplovni savez je važan subjekat vazduhoplovstva u Srbiji i kao takav zaslužuje svu moguću pomoć institucija. Želim da poručim svim članovima Vazduhoplovnog saveza Srbije da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva uvek tu za vas, da pomogne, podrži i posavetuje. Želim vam puno uspeha na internacionlanim takmičenjima“– istakla je Mirjana Čizmarov, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
 
Nagradu „Zlatni orao“ dobio je paraglajderista Goran Đurković kao i vazduhoplovni modelar Radoje Blagojević.
 
„Iza sebe imamo veliki rad i rezultate ali ne mogu da ne pomenem one koji su nam bezgranično pomogli da do rezultata dođemo, a to su Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Direktorat civilnog vazduhoplovstva i SMATSA“ – rekao je Željko Ovuka, generalni sekretar VSS-a.
 

Prestižno priznanje koje je dobio Direktorat nije i jedina nagrada koja je na svečanosti Vazduhoplovnog saveza stigla u našu instituciju. Za najboljeg pilota u kategoriji opšte avijacije i ove godine, proglašen je naš kolega Aleksandar Godić, član Aero kluba „Naša krila“ iz Paraćina. 


Nazad na ostale vesti