U periodu od 00:00, dana 29.08.2024. godine do 06:00 31.08.2024.godine po lokalnom vremenu, zabranjeno je letenje bespilotnih vazduhoplova na teritoriji Grada Beograda i Grada Novog Sada. Korisnici bespilotnih vazduhoplova su dužni da se upoznaju sa NOTAM broj C5229/24 i C5230/24 (A5223/24 i A5224/24) gde su date precizne koordinate predmetnog prostora  Od 01.08.2024. godine Republička administrativna taksa iznosi 1090,00 dinara  Od 03. jula 2024. godine zahteve za letove bespilotnih vazduhoplova podnositi na uas@cad.gov.rs  Podnošenje reklamacija putnika preko veb forme na sajtu Direktorata, više o tome na linku  Zahtev za odobravanje letenja bespilotnog vazduhoplova u svojstvu stranke u upravnom postupku podnose vlasnik/korisnik ili operater besilotnog vazduhoplovnog neposredno ili preko ovlašćenog punomoćnika  Nova izdanja obrazaca Odelјenja plovidbenosti možete preuzeti na sledećem linku   
Vesti sa sajta

Zlatna plaketa za Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Sreda, 23.03.2016.
Zlatna plaketa za Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Vazduhoplovni savez Srbije dodelio je zlatnu plaketu direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjani Čizmarov, za doprinos razvoju vazduhoplovnog sporta u Srbiji. Prestižno priznanje direktorki Čizmarov je na na svečanosti organizovanoj u Aeroklubu, uručio Željko Ovuka, generalni sekretar VSS. Isto priznanje uručeno je i Ministarstvu omladine i sporta odnosno ministru Vanji Udovičiću.
 
„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas sa vama i što primam ovo značajno priznanje. Vazduhoplovni savez je važan subjekat vazduhoplovstva u Srbiji i kao takav zaslužuje svu moguću pomoć institucija. Želim da poručim svim članovima Vazduhoplovnog saveza Srbije da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva uvek tu za vas, da pomogne, podrži i posavetuje. Želim vam puno uspeha na internacionlanim takmičenjima“– istakla je Mirjana Čizmarov, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
 
Nagradu „Zlatni orao“ dobio je paraglajderista Goran Đurković kao i vazduhoplovni modelar Radoje Blagojević.
 
„Iza sebe imamo veliki rad i rezultate ali ne mogu da ne pomenem one koji su nam bezgranično pomogli da do rezultata dođemo, a to su Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Direktorat civilnog vazduhoplovstva i SMATSA“ – rekao je Željko Ovuka, generalni sekretar VSS-a.
 

Prestižno priznanje koje je dobio Direktorat nije i jedina nagrada koja je na svečanosti Vazduhoplovnog saveza stigla u našu instituciju. Za najboljeg pilota u kategoriji opšte avijacije i ove godine, proglašen je naš kolega Aleksandar Godić, član Aero kluba „Naša krila“ iz Paraćina. 


Nazad na ostale vesti