Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Zlatna plaketa za Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Sreda, 23.03.2016.
Zlatna plaketa za Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Vazduhoplovni savez Srbije dodelio je zlatnu plaketu direktorki Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjani Čizmarov, za doprinos razvoju vazduhoplovnog sporta u Srbiji. Prestižno priznanje direktorki Čizmarov je na na svečanosti organizovanoj u Aeroklubu, uručio Željko Ovuka, generalni sekretar VSS. Isto priznanje uručeno je i Ministarstvu omladine i sporta odnosno ministru Vanji Udovičiću.
 
„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas sa vama i što primam ovo značajno priznanje. Vazduhoplovni savez je važan subjekat vazduhoplovstva u Srbiji i kao takav zaslužuje svu moguću pomoć institucija. Želim da poručim svim članovima Vazduhoplovnog saveza Srbije da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva uvek tu za vas, da pomogne, podrži i posavetuje. Želim vam puno uspeha na internacionlanim takmičenjima“– istakla je Mirjana Čizmarov, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
 
Nagradu „Zlatni orao“ dobio je paraglajderista Goran Đurković kao i vazduhoplovni modelar Radoje Blagojević.
 
„Iza sebe imamo veliki rad i rezultate ali ne mogu da ne pomenem one koji su nam bezgranično pomogli da do rezultata dođemo, a to su Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Direktorat civilnog vazduhoplovstva i SMATSA“ – rekao je Željko Ovuka, generalni sekretar VSS-a.
 

Prestižno priznanje koje je dobio Direktorat nije i jedina nagrada koja je na svečanosti Vazduhoplovnog saveza stigla u našu instituciju. Za najboljeg pilota u kategoriji opšte avijacije i ove godine, proglašen je naš kolega Aleksandar Godić, član Aero kluba „Naša krila“ iz Paraćina. 


Nazad na ostale vesti