Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Letačke dozvole izdate u Srbiji - važeće u celoj Evropi

Petak, 16.11.2007.
Bord direktora JAA (Jedinstvenih vazduhoplovnih vlasti Evrope) je na zajedničkom sastanku 14.11.2007. u Kelnu prihvatio preporuku JAA da uvrste Srbiju u koncept uzajamnog priznavanja nacionalnih dozvola po standardima Evropske zajednice. Praktično nacionalne dozvole biće izjednačene sa JAA regulativom koja se odnosi na dozvole – JAR FCL 1, JAR FCL2, JAR FCL 3.
 
Ova preporuka  JAA  rezultat je ogromnog rada eksperatskog tima Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije  na usklađivanju naših zakona sa regulativom Evropske zajednice. 
Ova informacija je objavljena na sajtu Jedinstvenih vazduhoplovnih vlasti

http://www.jaa.nl/licensing/licensing_overview.html. 


Nazad na ostale vesti