Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine.  ONE STOP SECURITY  u Srbiji. Od januara 2020. godine sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu u našoj zemlji isti kao u zemljama Evropske unijeDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Letačke dozvole izdate u Srbiji - važeće u celoj Evropi

Petak, 16.11.2007.
Bord direktora JAA (Jedinstvenih vazduhoplovnih vlasti Evrope) je na zajedničkom sastanku 14.11.2007. u Kelnu prihvatio preporuku JAA da uvrste Srbiju u koncept uzajamnog priznavanja nacionalnih dozvola po standardima Evropske zajednice. Praktično nacionalne dozvole biće izjednačene sa JAA regulativom koja se odnosi na dozvole – JAR FCL 1, JAR FCL2, JAR FCL 3.
 
Ova preporuka  JAA  rezultat je ogromnog rada eksperatskog tima Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije  na usklađivanju naših zakona sa regulativom Evropske zajednice. 
Ova informacija je objavljena na sajtu Jedinstvenih vazduhoplovnih vlasti

http://www.jaa.nl/licensing/licensing_overview.html. 


Nazad na ostale vesti