Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 17. marta 2020. godine izdao je Bezbednosnu naredbu 01/2020, koja se odnosi na domaće i strane operatere koji obavljaju međunarodni vanredni avio-prevoz, domaće i strane operatere koji obavljaju nekomercijalno letenje u međunarodnom avio-prevozu, u cilju sprečavanja, širenja i suzbijanja COVID-19Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije 12. marta 2020. godine izdao je Operativno obaveštenje u cilju zaštite, koje nalaže svim operaterima koji obavljaju javni avio-prevoz, da obezbede dovoljnu količinu sredstava za dezinfekciju, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Letačke dozvole izdate u Srbiji - važeće u celoj Evropi

Petak, 16.11.2007.
Bord direktora JAA (Jedinstvenih vazduhoplovnih vlasti Evrope) je na zajedničkom sastanku 14.11.2007. u Kelnu prihvatio preporuku JAA da uvrste Srbiju u koncept uzajamnog priznavanja nacionalnih dozvola po standardima Evropske zajednice. Praktično nacionalne dozvole biće izjednačene sa JAA regulativom koja se odnosi na dozvole – JAR FCL 1, JAR FCL2, JAR FCL 3.
 
Ova preporuka  JAA  rezultat je ogromnog rada eksperatskog tima Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije  na usklađivanju naših zakona sa regulativom Evropske zajednice. 
Ova informacija je objavljena na sajtu Jedinstvenih vazduhoplovnih vlasti

http://www.jaa.nl/licensing/licensing_overview.html. 


Nazad na ostale vesti