Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine.  ONE STOP SECURITY  u Srbiji. Od januara 2020. godine sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu u našoj zemlji isti kao u zemljama Evropske unijeDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Upozorenje - škole bez JAR dozvole

Utorak, 18.12.2007.
Prema saznanjima Direktorata civilnog vazduhoplovstva u Srbiji su se pojavile pojedine „škole„ koje navodno izdaju evropske licence avio mehaničarima i letačima. 
 
Upozoravamo  sve koji nameravaju da se usavršavaju, da to čine samo u registrovanim i ovlašćenim školskim centrima koji imaju JAR dozvolu za tu delatnost jer u suprotnom takvi  „sertifikati„ neće biti priznati. 
 
JAR dozvolu školskim centrima izdaje Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije ili EASA (Evropska agencija za bezbednost vazduhoplovstva). 

Nazad na ostale vesti