Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, ("Službeni glasnik Republike Srbije" br. 86/19), koji stupa na snagu 14. decembra, predviđena je nova Republička administrativna taksa za rešenja kojim se odobrava transport ili tranzit naoružanja i vojne opreme. Iznos takse je 5590 dinara.  Uredba o privremeno rezervisanim i privremeno izdvojenim delovima vazdušnog prostora ("Službeni glasnik RS", broj 62/19) stupa na snagu 05.12.2019  Do 18. decembra 2019. godine možete poslati vaše primedbe, predloge i sugestije na tekst Predlog pravilnika o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu.  
Vesti sa sajta

Posao za suprugu poginulog pilota majora Savića

Petak, 28.09.2012.
Solidarišući će sa porodicom tragično nastradalog majora Vojske Republike Srbije Gorana Savića, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije pomoći će porodici i u radni odnos će primiti Goranovu suprugu, Gordanu Savić, koja  nije zaposlena.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva na ovaj način će omogućiti da deca i supruga pokojnog majora Gorana Savića, imaju redovan izvor prihoda i učini im život, bar malo lakšim u ovim izuzetno teškim trenucima, kada su ostali bez stuba porodice.
 
Major Goran Savić je neštedeći svoj život, zaštitio druge živote, svesno ostao u avionu  i izbegao joć veću tragediju. To čine heroji. Major Goran Savić jeste naš heroj. 

Nazad na ostale vesti