Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Posao za suprugu poginulog pilota majora Savića

Petak, 28.09.2012.
Solidarišući će sa porodicom tragično nastradalog majora Vojske Republike Srbije Gorana Savića, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije pomoći će porodici i u radni odnos će primiti Goranovu suprugu, Gordanu Savić, koja  nije zaposlena.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva na ovaj način će omogućiti da deca i supruga pokojnog majora Gorana Savića, imaju redovan izvor prihoda i učini im život, bar malo lakšim u ovim izuzetno teškim trenucima, kada su ostali bez stuba porodice.
 
Major Goran Savić je neštedeći svoj život, zaštitio druge živote, svesno ostao u avionu  i izbegao joć veću tragediju. To čine heroji. Major Goran Savić jeste naš heroj. 

Nazad na ostale vesti